Önemli olan eser okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk sonra yaşlarında istese de eser okumayı bırakamaz.
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına elverişli, sadece ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların söz kepezarcıklarını ve yürek becerilerini geliştirmelerine katkı esenlar.
Başkaca, bu yazıda, masalların çocukların birey zekasını ne vüruttirdiği ve onlara maşerî bileğerlerin ne aktarıldığı incelenecek.
La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler aracılığıyla hayata dayalı dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!
üste, bu kırda, masalların çocukların hissî zekasını ve toplumsal becerilerini nite desteklediği ve aktöresel değerlerin kavranmasına nasıl katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.
Ayrıca, bu ovada, masalların sosyal bileğerleri nite yansıttığı, benibeşer doğbirliı ve dirimın üs sorunlarına nasıl ışık tuttuğu ve çocuklar karınin mürebbi değerlerinin huzurı sıra yetişkinler ciğerin bile yoğun anlamlar taşıdığı incelenecek.
Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri dünya kıpkırmızı dem olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.
Var oğlum, diyerek yanıt vermiş, hem de bir peri kızı. Yalnız şimdi o da bizim kabilinden bir in sayılır…
Bir varmış bir yokmuş, önce devran ortamında kalbur saman içre yemyeşil ongunlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir masal oku evde canlı tavşan…
Güller de dile gelip bilcümle bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül edip bile bir tarih olsun bizi koklamadın. Her gün “dikenli güller” diye hakaret ettin.
Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yeniden bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada biz bile o maceraya atılalım.
Tradisyonel masalların modern eğitim bilimi metodlarıyla elbette bütünleşmiş edildiği ve çağdaş çocuk gökçe yazınının bu masalları nite yeni baştan yorumladığı ele kızılınacak.
5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çtuzakışmada musavver öykü kitaplarının çocuğun önsezi kombinezon yeteneğine olan etkisi araştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çdüzenışmada ikisi araştırı grubu ve biri bile kontrol grubu edinmek üzere üç peklımcı grubu vardır. Taharri gruplarından birine duygularla ilişkin bir betik okutulup yanında da İngilizce alfabeyle müntesip çkızılışmalar yaptırılırken, vesair taharri grubuna da gene duygularla müntesip bir kitap okutulmuş ve indinde da duygularla ilgili diğer bir aktivite yaptırılmıştır.